Direcționează GRATUIT 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderilor

Ai posibilitatea să decizi ce se întâmplă cu banii din impozitele companiei tale. Alege să contribui la dezvoltarea copiilor cu cerinte speciale.

Ai o microîntreprindere? Acum poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Visul Micutei Elis și nu te costă nimic. Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru  copii care fac terapie în centrul nostru.

Context

Legea 30/2019 (punct 5) a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai / reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în real sprijin pentru comunitate. Potențialul este enorm, depinde de tine să alegi să te implici.

Exemplu de calcul

Venit an 2019: 100.000 RON

Cheltuieli an 2019: 80.000 RON

Profit: 20.000 RON

Impozit datorat: 3.200 RON (16% din profit)

Sponsorizarea deductibila (20% din Impozit): 640 RON

Procedura este simplă, microîntreprinderea care efectuează o sponsorizare către Asociația Visul Micutei Elis poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2020 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2019 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

Ce se intampla cu banii tai ?

Lipsa unui sistem de stat pentru recuperarea copiilor cu Autism/Intarziere in dezvoltare face ca centrele specializate sa fie singura solutie pentru ei. Recuperarea unui copil implica costuri foarte mari pentru familie iar in multe cazuri nu se gasesc fondurile necesare pentru recuperarea unui copil. Sumele provenite din donatii vor ajuta direct unul dintre copiii inscrisi in centrul nostru.

Nu uita, sponsorizarea ta se deduce la 3 luni, deci și sprijinul tău poate fi trimestrial.  

  • Orice companie - indiferent cât ar fi de mică - poate ajuta la dezvoltarea comunității din care face parte.
  • Fiecare companie trebuie să decidă cum vor fi investiți banii, fără să lase în grija statului administrarea acestor fonduri.
Asociația Visul Micutei Elis este furnizor de servicii sociale în condițiile legii și este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult ANAF pentru acordarea deducerii fiscale. Poți verifica introducând codul fiscal 44531284.

  

Care sunt documentele necesare ?

Reprezinti o microintreprindere si vrei sa faci o donatie in bani ? Descarca contractul.

Reprezinti o microintreprindere si vrei sa faci o donatie in bunuri sau produse ? Descarca contractul.

Ai nevoie de mai multe informatii si de cadru legal ? Descarca documentele necesare

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la:

Email: visulmicuteielis@gmail.com

Telefon: 0727 802 070