Direcționează GRATUIT 20% din impozitul pe venit al firmei

Impozitul tau pe profit ar putea schimba viitorul unui copil!

Ai o firma? Acum poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Visul Micutei Elis și nu te costă nimic. Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru  copii care fac terapie în centrul nostru.

Este un serviciu GRATUIT. Legea Sponsorizării (32/1994) și Codul Fiscal (227/2015), cu modificările și completările ulterioare, permit contribuabililor plătitori de impozit pe profit să investească în dezvoltarea societății, fără niciun cost. Printr-un simplu contract de sponsorizare încheiat între companie si ONG, 80% din impozit se duc la stat, iar 20% merg către un ONG. Și IMM-urile au posibilitatea să redirecționeze impozitul pe venit dacă ONG-ul vizat este acreditat pe servicii sociale cu cel puțin un serviciu social certificat conform legii. 

Exemplu de calcul

Venit an 2019: 100.000 RON

Cheltuieli an 2019: 80.000 RON

Profit: 20.000 RON

Impozit datorat: 3.200 RON (16% din profit)

Sponsorizarea deductibila (20% din Impozit): 640 RON

Procedura este simplă, firma care efectuează o sponsorizare către Asociația Visul Micutei Elis poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2020 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2019 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

Ce se intampla cu banii tai ?

Lipsa unui sistem de stat pentru recuperarea copiilor cu Autism/Intarziere in dezvoltare face ca centrele specializate sa fie singura solutie pentru ei. Recuperarea unui copil implica costuri foarte mari pentru familie iar in multe cazuri nu se gasesc fondurile necesare pentru recuperarea unui copil. Sumele provenite din donatii vor ajuta direct unul dintre copiii inscrisi in centrul nostru.

Asociația Visul Micutei Elis este furnizor de servicii sociale în condițiile legii și este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult ANAF pentru acordarea deducerii fiscale. Poți verifica introducând codul fiscal 44531284. 

Nu uita, sponsorizarea ta se deduce la 3 luni, deci și sprijinul tău poate fi trimestrial.  

  • Orice companie - indiferent cât ar fi de mică - poate ajuta la dezvoltarea comunității din care face parte.
  • Fiecare companie trebuie să decidă cum vor fi investiți banii, fără să lase în grija statului administrarea acestor fonduri.

Care sunt documentele necesare ?

Reprezinti o firma si vrei sa faci o donatie in bani ? Descarca contractul.

Reprezinti o firma  si vrei sa faci o donatie in bunuri sau produse ? Descarca contractul.

Ai nevoie de mai multe informatii si de cadru legal ? Descarca documentele necesare:

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la:

Email: visulmicuteielis@gmail.com

Telefon: 0727 802 070