Contribuie

Redirectioneaza 3.5% din impozit prin formularul 230 online

          FACILITATEA FISCALĂ DE REDIRECȚIONARE A 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT 

DE CE SĂ DIRECȚIONEZI 3,5%?

Nu te costă nimic! Dacă eşti salariat, sau dacă ai pensie mai mare de 2000 lei, poţi direcţiona 3,5% din impozitul anual pe venit către o cauză caritabilă. Daca nu completezi formularul, suma respectiva rămâne la stat.

Simplu, de acasă.

O soluție complet digitală de a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către asociatia noastra.. Acum poti sa ajuti un copil mult mai usor! Completezi formularul online pe telefon sau laptop, il semnezi iar noi il depunem la ANAF. Am eliminat hârtiile și drumurile la ANAF pentru acest mic și simplu gest de implicare.

Daca totusi doresti sa folosesti formularul in format hartie, il poti descarca de mai jos: 


                  CINE POATE REDIRECŢIONA?


             Esti salariat?

Poţi completa formularul 230 dacă eşti salariat persoană fizică. 

         Ai venituri independente?

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa prin completarea Declarației unice prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV). În acest caz, se completează în secţiunea I.6 următoarele date: I.6.1.B) Susţinerea cu 3,5% Denumire: Asociația Visul Micutei Elis, Cod identificare: 44531284, Cont Bancar: RO95BACX0000002221412000


INTREBARI FRECVENTE

Cum trebuie completat formularul 230 ? 

Rubrica I (nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă) și Rubrica II - redirecționare 3,5% (denumire Asociația Visul Micutei Elis, cod fiscal 44531284, cont bancar RO95BACX0000002221412000 , suma nu trebuie completată) și semnătură contribuabil.

Trebuie sa completez suma care va fi redirectionata ? 

Nu, ANAF va calcula automat suma maxima de 3.5% din impozitul tau si va face plata catre Asociatia Visul Micutei Elis.

Trebuie sa completez lunar formularul?

Completezi o singură dată cererea de direcționare și opțiunea ta poate rămâne valabilă 2 ani de la data depunerii.

Pot redirectiona si persoanele iesite la pensie?

Sigur, persoanele care au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul 2019 pot direcționa 3,5% din valoarea impozitului de venit. 

Este corect completat anul 2020 in formular ? 

Da, este corect pentru ca se redirectioneaza un procent din impozitul deja realizat anul trecut.

Cum depun formularul ?

Poti depune formularul personal la sediul ANAF de care apartii cu DOMICILIUL sau poti trimite formularul la ANAF prin posta cu confirmare de primire. Deasemenea, poti trimite formularul completat si semnat prin posta sau curier la Asociatia Visul Micutei Elis si ne ocupam noi de depunere.
Ce adresa completez ?

In rubrica I vei completa adresa de domiciliu asa cum apare ea in buletin. Adresa locului de munca nu este necesara in cazul formularului D230

Poate Asociatia Visul Micutei Elis sa depuna formularul pentru mine ? Sigur, te rugam sa ne trimiti formularul prin curier/posta la adresa Str. Intrarea Silistraru nr.28 Sector 6 Bucuresti pana la data de 30 Aprilie 2021 pentru a avea timp sa facem toate demersurile pentru depunere.
Cum arata un formular completat corect ?

Vezi un model mai jos